Baby

Het slaapritme van Jax (3 maanden)

Een van de eerste dingen die ik als newborn mommy heb gegoogled is: vanaf wanneer slaapt je baby door. Want ja, hoeveel ik ook van Jax hou, ik hou ook van slapen. Echt een duidelijk antwoord op die vraag is er niet. Het ene kindje slaapt vanaf dag 1 al door in de nacht terwijl het andere kindje bij 1 jaar nog niet doorslaapt.

Het slaaptritme

Vanaf dat ik flesvoeding geef kwam Jax om de 4/5 uur. Dat betekent dat hij ongeveer 5 flessen van 200 ml krijgt. In de avond krijgt hij een fles om 6/7 uur en dan om 11 uur weer. Ongeacht het ritme wat hij overdag heeft, geef ik hem elke avond de fles om 11 uur. In de eerste maanden kwam Jax, na de fles van 11 uur, weer om een uurtje of 3/4. De ene nacht kon dit half 3 zijn terwijl hij de volgende nacht pas om half 5 weer kwam. Hoe dit precies komt, geen idee!

Geen nachtvoeding meer

De afgelopen weken merkte ik aan Jax dat hij de nachtvoeding niet meer zo nodig had. Hij werd nog steeds rond een uurtje of 3 wakker maar huilde niet meer om voeding. Ik had het idee dat hij wakker werd uit gewoonte en het op een huilen zette. In plaats van gehaast een flesje te maken, heb ik geprobeerd een speentje te geven. Natuurlijk pikte hij dit niet meteen en bleef hij huilen zodra het speentje uit zijn mond viel. Toch heb ik volgehouden, nog steeds hoorde ik niet het huiltje wat ik hoor als hij honger heeft. En dus bleef ik die speen aanbieden, net zo lang tot hij weer sliep. Na een dag of 3 bleek mijn methode te werken, Jax werd niet meer wakker maar sliep door. Hoera voor slaap!

Het nieuwe ritme

Nu Jax de nachten lekker doorslaapt van 11 tot half 6, betekent het dat zijn ritme iets veranderd. Jax krijgt nu om de 4 uur zijn flesjes en de tijden wisselen per dag. In de nacht wordt Jax weinig tot niet wakker en ik merk dat zijn energie overdag ook toeneemt. Vanaf vandaag gaan wij in de laatste avond fles Bambix toevoegen in de hoop dat Jax nu nog wat langer slaapt. Ik hoor hier verschillende verhalen over dus ik ben erg benieuwd of dit werkt voor Jax.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *