Geen categorie

De zoektocht naar de juiste babynaam


Waar het tegenwoordig normaal is om je kind naar een bloem, seizoen of superheld te vernoemen, kreeg je tot de jaren ‘60 nog gewoon de naam van je grootouders. In de Middeleeuwen waren de namen van heiligen weer erg populair. Wij kozen niet voor een heilige, of voor een naam van opa of oma. Hoe de naam Nova Reza Wing-yip Mok wel ontstaan is vertel ik je hieronder.

Confession

Kev en ik waren nog geen half jaar samen toen we al een lijstje klaar hadden met babynamen. We moesten nog gaan samenwonen, een huis kopen en een baby maken, maar dat boeide niet. Lekker tegendraads en verliefd, dus dan doe je dat soort dingen.

Ongeveer 3,5 jaar later stond ik met een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Het lijstje wat we ooit gemaakt hadden was inmiddels al tig keer aangepast. Hoe gingen wij ons kindje nou noemen? Werd het een internationale naam, of Chinees of gingen we voor een Iraanse naam. Wilde we ons kind 1 of 2 namen geven? Zo onwijs veel vragen waar we nog geen antwoord op hadden.

Tinder

Een naam bedenken voor ons kind bleek nog best wel een ding te zijn; het is ten slotte iets wat hij/zij de rest van zijn of haar leven met zich meedraagt. Kev kwam via Facebook achter een app die je kon downloaden op je telefoon, een soort van Tinder maar dan voor babynamen. Het idee is om beiden de app te downloaden en daarna allebei afzonderlijk lekker te gaan swipen, door oneindig veel babynamen. Elke keer als er een naam-match was schreven wij die op het lijstje.

De geslachtsecho

Eindelijk was het tijd voor de geslachtsecho. We hadden 1 meisjesnaam en 1 jongensnaam genoteerd. Onderweg naar de echopraktijk sloegen de zenuwen toe. Na deze echo zou ons kindje een naam hebben. In de auto ging het ook constant over de baby zonder naam.
‘’Maar Kev wat als de naam niet bij ons kind past?’’
‘’Weet je zeker dat dit de naam is? Hoe duur is het om een naam aan te laten passen?‘’

Nou de echo duurde echt letterlijk 2 minuten. In het scherm verscheen al vrij snel een piemeltje. We waren ontzettend verrast door dit nieuws. Al de 15 weken lang waren we er beide van overtuigd dat ik zwanger was van een meisje. ‘’Gefeliciteerd, het is een jongetje!’’
Helemaal leuk! We waren echt over the moon excited. Kev zou de naam Mok overdragen aan zijn zoon en dat was enorm bijzonder.

De naam

Omdat we van elk geslacht enkel 1 naam genoteerd hadden was de keuze vrij simpel.
Nova: Nieuw
Reza: Naam van mijn oudste broer <3
Wing-yip: Chinese naam die mijn schoonmoeder heeft uitgekozen (ik was verliefd op de naam Yip)
Mok: Achternaam van Kev

Vanaf dat moment had onze unborn baby een naam! We zijn de naam ook echt gaan gebruiken. Het voelde vanaf het eerste moment super goed. Wist je trouwens dat Nova officieel een meisjesnaam is? But hey, we don’t care!

Welke namen zijn het niet geworden?
Maliya May Mok
– Lux (uit de serie Life Unexpected) Reza Mok
– Nova Rami Mok
– Rami Kai Mok

Vandaag de dag als wij naar Nova kijken dan zien we ook echt een Nova. We zijn (uiteraard) super blij met de keuze die wij hebben gemaakt! Thank you TINDER-babynamen-app!!

Ik ben uiteraard nieuwsgierig hoe jullie een naam hebben gekozen?

Thanks for reading,

-x- San

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *