Baby

Duurzame, houten cadeaus voor een twee jarige

Ik hoor je denken, komt zij aan met haar cadeau lijstje net na de feestdagen. Maar juist door de feestdagen, foto’s van anderen en mijn eigen zoektocht heb ik deze lijst kunnen maken! En let’s face it, als ouders koop je vaker een cadeau dan alleen met de feestdagen!

Waarom hout?

Laat ik voorop stellen dat iedereen zijn eigen keuze hierin moet maken. Ook bij ons in huis vindt je wel wat plastic speelgoed. Dit is dan voornamelijk de collectie toet toet auto’s van vtech & duplo. Duplo wat al jaren oud is wel te verstaan, duplo waar Michael en mijn broertje vroeger nog mee hebben gespeeld. Dit maakt het dan toch weer duurzaam, het gaat jaren mee.

Maar waarom dan toch houten cadeaus? Ik merk dat Jax zijn fantasie veel beter kwijt kan in houten speelgoed dan in bijvoorbeeld zijn spel met toet toet auto’s. Het houten, geluidloze speelgoed lokt uit tot rollenspel.

Hout is een natuurlijk materiaal dat de temperatuur van je hand aanneemt zodat het lekker warm aanvoelt. De geur, de textuur, het gewicht en het geluid van hout stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen.

Genoeg over het waarom gedeelte, op naar de lijst met cadeaus!

Raduga Grez regenboog

Bijna iedereen kent ze wel, de houten regenbogen. Inmiddels heb je ze van verschillende merken, zo ook van Raduga Grez. Naast regenbogen verkopen zij ook autootjes, blokken, thee sets en regenboog kabouters.

Rocking board

Het bekendste merk wat rocking boards verkoopt is denk ik Wobbel. Zij verkopen boards in allerlei grootte en kleuren. Een wobbel is leuk voor jong en oud. Ik krijg vaak de vraag wat je er nou eigenlijk mee kunt. Jax gebruikt zijn wobbel als rocking board, als stoel, een brug voor zijn auto’s, glijdt er van af en ga zo maar door!

Jax heeft een rocking board van Utukutu, een bedrijf in Praag.

Grimms halve cirkels

Grimms is, net als Raduga Grez, een merk wat houten speelgoed verkoopt. De halve cirkels worden vaak gebruikt in combinatie met de regenboog of met blokken zodat je er hele bouwwerken mee kunt maken!

In eerste instantie zag ik niet zoveel in dit speelgoed, wat moet je met een paar platte schijven? Jax vindt het echter geweldig, hij stapelt ze op, bouwt er mee of maakt er cirkels mee. Je hebt er oneindig veel plezier van!

Poppenhuis / kasteel

Hoe leuk is het om een huis of kasteel te hebben voor de diertjes/ poppetjes van je kind? Wij hebben gekozen voor een kasteel voor Jax. Leuk om nu in te spelen met zijn diertjes en als hij wat groter is met ridders en prinsessen!

Houten dieren

Ook de houten dieren heb je van verschillende merken, in verschillende prijsklassen. Zo heeft Jax boerderij dieren van het merk Goki en wat grotere, wilde dieren van het merk Holztiger. Beide merken maken houten dieren die lekker lang mee gaan en tegen een stootje kunnen!

 

 

Hebben jullie nog tips voor leuk, houten speelgoed? Laat het me weten in een reactie!

Liefs, S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *