Mama,  Zwangerschap

Twinupdate: 28 weken zwanger van de beebjes.

Wauw wat vliegt de tijd! Iedere week denk ik weer, ik ga jullie een update geven over de zwangerschap.. En hier is dan de eerste, met 28 weken haha! De tijd gaat zoveel sneller wanneer je nog een puberende peuter heb rond rennen.

Hoe gaat het met de tweeling tot nu toe?

De tweeling doet het eigenlijk super goed! Ze groeien, nog steeds, volgens de eenling lijn en wegen allebei rond de 1170 gram. Als ze allebei zo blijven doorgroeien zou het best kunnen zijn dat ik straks 2 kindjes van 3 kg heb bij de geboorte! Waar er eerst nog een kleine week verschil in de groei zat tussen beide beebs, groeien ze nu lekker gelijk op. Mijn volgende groeiecho is met 32 weken weer en dan zal blijken hoe hard ze aankomen!

Hoe gaat het met mij deze zwangerschap?

Deze vraag krijg ik best vaak gesteld, en niet gek ook! Voor de mensen die mij al langer volgen is het niets nieuws, maar in mijn zwangerschap van Jax was ik depressief. Gelukkig heb ik daar deze zwangerschap totaal geen last van. Ik voel me goed, sta heel positief in het leven en kan niet wachten tot mijn twee kleine beebjes er zijn. Ik word deze zwangerschap extra begeleidt door de pop-poli in het ziekenhuis zodat er bij een eventuele pre of postnatale depressie meteen ingegrepen kan worden!

Natuurlijk heb ik wel last van wat lichamelijke kwaaltjes en gaat echt niet alles van een leie dakje. Zo heb ik flinke bekkenpijn en zijn de harde buiken al vanaf week 19 niet te missen! Van de bank naar de keuken lopen levert tegenwoordig een hoop gezucht en gesteun op, ik kom vaker hijgend dan niet aan bij de gastouder van Jax en ook in de supermarkt waggel, zucht en steun ik lekker rond. Ik neem het maar voor lief, twee kleine mini mensjes in je buik is ook niet niks!

De bewegingen van de beebs in mijn buik

Op Instagram plaats ik geregeld een filmpje van een van de baby’s die schopt, met vaak de zin: babyboy of babygirl schopt er op los. Mijn inbox stroomt dan altijd over met de vraag: hoe weet je nou wie er schopt?

De beebs hebben bij mij allebei een eigen placenta en vruchtzak en hebben daardoor een redelijk vaste plek in mijn buik. Babymeisje ligt links en babyboy ligt rechts (van de bovenkant gezien). Daarbij komt dat babyboy eigenlijk al vanaf het begin af aan met zijn koppie naar beneden ligt en babymeisje is daarin wat eigenwijzer, die ligt overdwars of in stuit. Zij trapt dus veel vaker naar beneden waar babyboy lekker met zijn voeten over mijn ribben wrijft. Natuurlijk is het ook niet altijd duidelijk en liggen ze ook regelmatig elkaar even lekker te trappen.

Ik denk dat het voor een ieder die dit niet heeft mee gemaakt maar een gek idee blijft. En dat snap ik! Het is en blijft zo ontzettend bijzonder dat mijn lichaam 2 baby’s kan laten groeien en ontwikkelen.

Tot zover mijn update, ik hou jullie zeker op de hoogte van de laatste loodjes!

Liefs,
S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *